innebandyorebro.blogg.se

Välkommen till denna nystartade innebandyblogg. Denna blogg kommer att främst fokusera på herrinnebandyn i Örebro Län. Läs och kommentera!

Analys av slutspurten säsongen 13-14

Publicerad 2014-02-09 20:50:00 i Allmänt,

Till att börja med så måste vi ju granska och analysera slutspurten av nuvarande säsong. Vi går från toppen till botten, dvs Allsvenskan till div3. 
 
Allsvenskan Södra

I Allsvenskan Södra hittar vi två stycken Örebro-lag. Först har vi Örebro innebandy som är med i kampen om de åtrovärda kvalplatserna till SSL. För tillfället ligger man på en femte plats (fyra går till kval) tre poäng efter fyran Höllviken. Återstående matcher är mot jumbon Partille, nyss nämda Höllviken, bottenlaget Östra samt serietvåan Åby. De två hemmamatcherna mot Partille och Östra ska bara innebära sex poäng. Troligtvis behöver man även en seger mot antagligen Åby eller Höllviken för att knipa en kvalplats. 
 
Det andra laget i Allsvenskan Södra är Lillån IBK. Men tvärt emot Örebro, så är Lillån illa ute i bottenstriden. Man ligger för närvarande 11e plats, fem poäng upp till Lindås och säker mark. Man möter just nämnda Lindås borta i en "måstematch" på lördag nästa vecka. Torsk där och man kan troligtvis säga hej då till Allsvenskt spel nästa säsong. Ytterligare en nackdel som Lillån har inför de sista omgångarna är att man har samtliga fyra återstående matcher på bortaplan. Först har man Lindås, sedan Malmö, innan man avslutar mot Fagerhult och Kalmarsund. Man behöver åtminstone 7-8 poäng för att klara sig kvar.
 
Div 1 Västra Svealand
 

Ekeby IF är det enda laget som representerar Örebro Län i denna divison. Tyvärr har man totalfloppat och har endast spelat ihop en (1!) poäng på 18 matcher och är redan klara för spel i Div 2 kommande säsong. Man har en målskillnad på -100 totalt. Nej Ekeby har inte alls fått till det denna säsong. Kaptenen Eric Ström med erfarenhet från högre nivåer med ÖSK Innebandy är ett av få ljus i Ekebys mörker. Han har gjort 16 poäng den här säsongen. 
 
Div 2 

I länets högsta lokala divison har vi ett lag som är helt överlägset, nämligen Kumla IBK som redan är klara för kval till div 1 senare i vår. Man har spelat ihop hela 47 poäng på 16 matcher. Nej Kumla är på tok för bra för div 2. Bakom Kumla är det förhållandevis tätt där de efterföljande lagen, KFUM Örebro, Wadköping, Hovsta och Örebro Ungdom alla har tappat poäng mot varandra eller mot andra lag i tabellen. KFUM ser ut att knipa andraplatsen framför Wadköping eller Hovsta som gör upp om bronspengen i de sista omgångarna. I botten känns det i princip klart att Pålsboda och Wasahus kommer att få kvala för att stanna kvar i Div 2. De är 12 respektive 7 poäng bakom Kopparberg på säker mark med fem omgångar kvar. I poängligatoppen hittar vi radarparet Jimmy Carlsson och Markus Hallborg som har gjort 55 respektive 51 poäng var på 16 matcher. 
 
Div 3 

Örebro Läns lägsta division, vissa onda tungor kallar den för "korpenserien". Ett lag går direkt upp till Div 2, medans tvåan i serien får kvala mot Pålsboda och Wasahus. Med fyra omgångar kvar så är det tre lag somgör upp om de två åtrovärda platserna, dessa är Brickebacken, Nora och Lekeberg. Brickebacken har 38 poäng, Nora 35 och Lekeberg 29, men då ska vi komma ihåg att Lekeberg har fem matcher kvar att spela. Samtliga tre topplag har ett tufft spelschema kvar där alla bl.a. ska möta varandra. Brickebacken lär knipa förstaplatsen, och Nora kvalplatsen. 
 
#17

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela